Tarinoita

Ylhäisten tila on toiminut yli sata vuotta perhetilana ja on sitä hyvin vahvasti edelleen.

Tilan nykyinen isäntä Mikko Lindberg on viljellyt maatilalla vuodesta 1983 lähtien. Mikon isoisän isä aloitti tilan peltojen viljejlyn vuokraviljelijänä vuonna 1905. Tällöin tila oli Paimionjoen toisella puolella sijaitsevan Wiksbergin kartanon lampuoti. Vuonna 1916 tila eriytettiin omaksi maatilaksi ja tällöin Albert Lindberg aloitti tilan isäntänä. Hän oli ammatiltaan kivenhakkaaja, ja vielä tänä päivänä hänen kivirakentamista voi ihastella päärakennuksen kivijalassa. Hänen aikanaan tilalle rakennettiin paljon rakennuksia, ja näistä pystyssä ovat edelleen vanha aitta sekä navetta.

Ylhäisten tilan rakennuksia 1900-luvun alussa

Tila on pyrkinyt kehittymään ajan hengessä ja vaalii jatkuvan oppimisen periaatteita. Nykyisin tilan toimintaa ohjaa vahva perhekeskeisyys ja yhdessä tekemisen kulttuuri.

Perhepotretti
Kalkkunoiden lastauspäivä perheen kesken

 

puintitöitä
Koko perhe puimassa

Ylhäisten tila mediassa

Heinäkuussa 2021 Turun Sanomat ja Kunnallislehti uutisoivat Paimion rakennettavasta Koirametsästä. Jutut löytyvät täältä: 
Turun Sanomat
Kunnallislehti

Maatilan Pellervo lehti kirjoitti vuoden 2018 lokakuussa Carbon Action Hiilipilotista, johon Ylhäisten tila ilmottautui mukaan.
Carbon Action alusta toimii tutkijoiden ja käytännön maanviljelijöiden yhteistyöverkostona, jossa pyritään lisäämään peltomaan hiilivarastoja ja tutkimaan maaperän hiilensidonnan erilaisia toimenpiteitä. Koko jutun pääset lukemaan alla olevasta linkistä:

MaatilanPellervo Hiilipilotti_10_2018

Siipikarjaliiton julkaisema Suomen Siipikarja lehti julkaisi syksyllä 2019 artikkelin, kuinka emokalkkunat monipuolistavat toimintaa Ylhäisten tilalla. Kalkkunoita tilalla on ollut vuodesta 1990 lähtien ja toiminta on laajentunut siitä lähtien pikkuhiljaa. Koko jutun pääset lukemaan täältä:

Suomen siipikarja_3_2019

Kunnallislehti kirjoitti Carbon Action alustasta syyskuussa 2019. Jutun näet täältä.