Peltoviljely

Ylhäisten tilan pellot sijaitsevat Paimiossa, Salon Hajalassa sekä Sauvossa. Viljelyssä on noin 160 hehtaaria omaa ja vuokrattua peltoa. Viljelykierrosta johtuen vaihtelemme viljelykasveja kausittain. Tällä hetkellä viljelemme syysvehnää, ruista, hevosheinää ja sokerijuurikasta. Lisäksi vesistön varrella on suojavyöhykettä.

Aurinkopaneelit
Aurinkopaneelit tuottavat sähköä kalkkunahallien tarpeeseen

Toimintaamme ohjaa jatkuva halu kehittyä ja parantaa tekemistämme, sekä toimia vastuullisesti ympäristön puolesta. Työn tekeminen luonnon kanssa vaatii jatkuvaa ympäristön ja säätilojen seurantaa ja niihin mukautumista. Suosimme ympärivuotista kasvipeitteisyyttä pelloillamme. Kylvömenetelmänä käytämme pääsääntöisesti suorakylvöä.

Lämpökeskus
Hakekäyttöinen lämpökeskus

Tilan rakennukset lämpenevät uusiutuvalla energialla, tilalla sijaitsevalla hakekäyttöisellä lämpökeskuksella. Käytämme pääasiassa oman metsän puista tehtyä haketta. Vuonna 2017 tilalle asennettiin aurinkopaneelit, jotka tuottavat puhdasta aurinkoenergiaa kalkkunahallien ja muiden tilan rakennusten sähkön tarpeisiin.

Multaa ja juuriaMaatilamme on mukana Baltic Sea Action Groupin (BSAG) Carbon Actionissa, jonka tavoitteena on edistää ilmastoystävällisten viljelykäytäntöjen, hiiliviljelyn yleistymistä Suomessa. Mukana on reilu sata vapaaehtoista hiilitilaa, jotka haluavat olla mukana edistämässä hiilen varastoitumiseen liittyvää tutkimusta, sekä jalkauttamassa siihen liittyviä viljelykäytäntöjä Suomeen. Tutkimus alkoi syksyllä 2018 ja se kestää viisi vuotta. Valitsimme koelohkollamme tutkittavaksi toimenpiteeksi yhteyttämisen lisäämisen kasvipeitteisyyttä lisäämällä kasvukauden aikana. Lisätietoja Carbon Actionista löytyy täältä.

Ruispelto syksyllä
Ruispelto keväällä
Ruispelto kesällä


Syysvehnä tähkällä
YT_herne pieni
Herneenverso
Herne kukkii
Herneitä
Kumina kukkii
Kuminan puintia
Ruispalto
Ruispelto ennen puintia
Hunajakukkapelto
Hunajakukkakaistale vehnäpellon vieressä

Juurikaspeltoa elokuussa 2016
Juurikaspeltoa.
Härkäpapupeltoa elokuussa 2016
Härkäpapupeltoa elokuussa.
Härkäpapuja
Härkäpapuja
Ylhäisten pellot kevättalvella
Ylhäisten pellot kevättalvella