Maatilavierailu

FARM & FOREST EXPERIENCE – Majoitusta ja elämyksiä maatilalla Paimiossa

Haluaisitko tutustua nykyaikaisen maatilan arkeen tai majoittua lomamatkallasi maalaistalossa?

Ylhäisten tilan majoitus- ja elämyspalvelu Paimiossa sopii sekä suomalaisille että ulkomaalaisille vierailijoille, jotka haluavat nähdä ja kokea nykyaikaisen maatilan elämää. Toivotamme kaikki tervetulleiksi tutustumaan suomalaiseen luontoon ja ruuantuotantoon turvallisesti ja kestävästi aktiivisella maatilalla.

Ruuan puhtaus, turvallisuus ja kotimaisuus ovat vahvasti läsnä Ylhäisten tilan toiminnassa ja se näkyy myös maatilavierailuiden sisällössä.

Mikäli etsit lomamatkallasi kodikasta ympäristöä majoittumiseen maaseudulla, Ylhäisten tilan väki toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi yökylään meille maatilamajoitukseen. Tarjoamme majapaikan ja aamiaisen, ja kerromme mielellämme maatilamme toiminnasta.

Mikäli haluat tutustua maatilan elämään hieman tarkemmin, Farm & Forest aktiviteettivierailulla ryhmän jäsenten ikään, toiveisiin ja tarpeisiin räätälöidään sopiva kokonaisuus aktiviteetteja ja oppimistilanteita suomalaisesta maataloudesta, metsästä ja luonnosta, ruokaketjusta sekä kestävästä kehityksestä ympäristö huomioiden.

Yläkerran aula

Ylhäisten tilan maatilamajoituksessa majoitutaan kodinomaisesti tilan päärakennuksessa, satavuotiaassa maalaistalossa, joka on myös isäntäväen koti. Rakennuksen yläkerrasta löytyy 2-4 hengen majoitushuoneita 10 hengelle sekä vieraiden yhteiskäytössä olevat vessat ja suihku. Yläkertaan kuljetaan portaita pitkin noin 20 askelmaa. Maatilan kotikeittiö tarjoaa maittavaa suomalaista kotiruokaa päärakennuksen tuvassa.

Puulämmitteinen sauna lämpiää päärakennuksen pohjakerroksessa tilauksesta ja pihalampeen pääsee pulahtamaan säällä kuin säällä. Saunominen on merkittävä osa suomalaista maalaisarkea. Saunassa pestään päivän pölyt ja rentoudutaan perheen ja ystävien kesken.

AKTIVITEETIT

Farm & Forest aktiviteettivierailulla valittavana on erilaisia maatilan elämään tutustuttavia aktiviteetteja. Kesto on tunnista kahteen riippuen aktiviteetista. Alla esimerkkejä muutamista:

  • Tutustutaan kestävään viljelykiertoon ja eri peltokasveihin, kuten vehnään, sokerijuurikkaaseen, kauraan ja rukiiseen.
  • Tutustutaan maatalouskoneisiin ja opetellaan niiden käyttötarkoituksia.
  • Opitaan suomalaisesta ruokaketjusta kalkkunan siitosmunatuotantotilan kautta, miten ruoka päätyy alkutuotannosta kauppojen hyllylle.
  • Opetellaan hevosten päivittäistä hoitoa, ruokintaa ja harjausta. Mahdollisuus myös talutusratsastukseen.
  • Retkeillään metsässä, tutustutaan muinaiseen hiidenkiukaaseen.
  • Kerätään puutarhan antimia, sienestetään, marjastetaan ja kokataan yhdessä saadusta saaliista ruokaa (kausittainen).

Yhdessäoloa Tipumäellä

HENKILÖKUNTA

Elina on syntynyt ja kasvanut Ylhäisten tilalla. Hän on koulutukseltaan matkailualan restonomi (AMK) ja viljelijä (AT) ja työskentelee päätoimisesti maatilalla kalkkunoiden parissa. Hän on kahden pienen lapsen äiti ja vapaa-aika sujuu perheen kanssa touhuten. Elina on ryhmän käytettävissä koko vierailun ajan.

Anni on Elinan isosisko ja hän kuuluu maatilavierailuja järjestävään tiimiin. Hän on kahden lapsen äiti ja koulutukseltaan farmaseutti ja ratsastuksenohjaaja. Annilla on pitkä kokemus hevosten parissa niin ratsastuksen kilpakentillä kuin valmennustyössäkin. Hänen erikoisosaamistaan maatilalla ovat ratsastus- ja tallipalvelut sekä metsäretket.

Maatilan isäntä, agronomi Mikko on viljellyt tilalla 45 vuotta. Mikolla on vankka kokemus maa- ja metsätaloudesta, ja on ollut ensimmäisten joukossa vaikuttamassa kalkkunantuotannon ruokaketjuun Suomessa. Mikko on toiminut aiemmin yli 20 vuoden ajan maatalouden neuvontajärjestön johtajana ja tuntee kaikki tuotantosuunnat hyvin. Hän kertoo tarinoita tilan historiasta ja ruuantuotannosta ennen ja nyt.

Teppo (Elinan ja Annin veli) on geologian opiskelija ja myös kasvanut Ylhäisten tilalla. Hän on koko ikänsä harrastanut partiota ja menestynyt ansiokkaasti myös partiojohtajan tehtävissä. Hän johdattaa ryhmät perinteisten partiotehtävien, kuten turvallisen nuotion ja tulenteon sekä jokamiehenoikeuksien saloihin.

Luna

Maatilavierailun menossa mukana on Luna, kuusivuotias pienimunsterinseisoja. Luna on kiltti ja todella lapsiystävällinen. Luna rakastaa rapsutuksia ja huomiota, mutta on myös huippuseuraa metsäretkillä!

Vierailulla Ylhäisten tilalla

SIJAINTI

Ylhäisten tila sijaitsee Paimiossa hyvien kulkuyhteyksien päässä Turusta ja Helsingistä. Maatilalle pääsee myös julkisilla kulkuneuvoilla, sillä Turku-Sauvo-Kemiönsaari linja-autojen vakiovuoro pysähtyy aivan maatilan edessä. Katso aikataulu tästä.

http://

Erinomaisen sijaintinsa vuoksi maatilalta on kätevä tehdä lyhyitä päiväretkiä lähialueelle mm. Turkuun Caribiaan ja Naantaliin Muumimaailmaan sekä Saloon Teijon kansallispuistoon ja Mathildedahliin. Maailman kaunein Turun saaristo on puolen tunnin ajomatkan päässä tilalta.

Alvar Aallon suunnittelema Paimion Parantola sijaitsee vain muutaman minuutin ajomatkan päässä. Paimion keskustastasta löytyvät myös monet ruoka,- vaate- ja vapaa-ajan liikkeet, jotka tarjoavat lämminhenkistä palvelua ja ovat ehdottomasti vierailemisen arvioisia. Paimiosta löytyvät myös Käsityömuseo Miila ja Sähkömuseo, jotka sijaitsevat vierekkäin keskustassa, August Pyölniityn museo sekä kotiseutumuseo jotka palvelevat kesäkuukausina.

ETÄISYYDET

Paimio (keskusta) 6 min (6 km)
Turusta 25 min (28 km)
Turun lentokentältä 20 min (28 km)
Salosta 25 min (28 km)
Naantalista 34 min (42 km)
Helsingistä 1 h 30 min (145 km)
Helsinki-Vantaan lentokentältä 1 h 30 min (145 km)
Tampereelta 2 h (166 km)
Jyväskylästä 3 h 45 min (311 km)

HINNASTO

Tulossa yökylään maatilamajoitukseen?

2 hengen huone 80 € sis. 1 yön majoituksen ja aamiaisen
4 hengen huone 150 € sis. 1 yön majoituksen ja aamiaisen

Lapset alle 6v. lisävuoteella aikuisten kanssa samaan hintaan.

Tulossa Farm & Forest aktiviteettivierailulle? 

PAKETTIHINTA sis. 1 aktiviteetin, lounaan, päivällisen ja aamiaisen sekä yhden yön majoituksen.
120 € / henkilö / vrk

PAKETTIHINTA LAPSET
Alle 2 v. ilmainen
2-6 vuotiaat 60 € / lapsi / vrk
6-12 -vuotiaat 90 € / lapsi / vrk

Kysy tarjousta isommasta ryhmästä.

Tiloihin sopivasti majoittuva ryhmäkoko on noin 10 henkeä.

Lemmikkieläimet ovat tervetulleita, lemmikkimaksu 10 € /lemmikki. Huomaathan kuitenkin, että lemmikit on pidettävä kytkettyinä maatilalla.

Maksuton WIFI-yhteys on käytettävissä maatilan päärakennuksessa.

Koronaviruspandemian vuoksi olemme lisänneet turvallisuustoimia asiakkaiden ja henkilökunnan suojaamiseksi. Otamme vastaan vain yksittäisiä matkailijoita tai ryhmiä kerrallaan, ja seuraamme tiiviisti mahdollisia muutoksia pandemiatilanteessa sekä viranomaisten ohjeita. Tehostamme siivousta ja jätämme vähintään 24 tuntia majoittumisten väliin.

Muistetaan hyvä käsihygienia ja matkustelu vain terveenä. 

Olemme auki sopimuksen mukaan. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan tarkemmin juuri teidän ryhmällenne sopiva kokonaisuus. Autamme tarvittaessa kuljetusten ja tilan ulkopuolisten retkien järjestämisessä.

Löydät majoituspalvelumme myös AIRBNB:n kautta.

YHTEYSTIEDOT

Ylhäisten tila, Sauvontie 108-2, 21510 Paimio
Elina Lindberg
puh. 050 3436 411
elina(at)ylhaistentila.fi
www.ylhaistentila.fi

Pidätämme oikeuden hintojen muutoksiin. Maatilan alueella oleskelu ilman henkilökunnan lupaa on kiellettyä.